Straattheater

Volop vermaak op zondagmiddag

Het straattheater is al enkele jaren niet meer weg te denken van de (koop)zondag voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt. Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt is er ook dit jaar weer in geslaagd een groot aantal speciale acts naar Zuidlaren te halen. Het winkelend publiek op de Stationsweg en de Milllystraat zal op 19 oktbober worden getrakteerd op een gevarieerd aanbod van straattheater. Hier een overzicht van de acts die hun opwachting zullen maken.

Rudolf Kuco

Rudolf Kuco komt naar Zuidlaren met zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten zoals de mombach (stampstok) én zijn muziekhandkar. Daarmee speelt Rudolf goed in het gehoor liggende nummers in vele genres; in het Nederlands, maar ook in het Duits en in het Engels.

Brammert & Beertje

Het inmiddels bekende oude Drentse echtpaar heeft, na een lange reis met een enorme stapel koffers, besloten om in het huwelijksbootje te stappen. Daar bij hebben ze hun koffers ingeruild voor een kinderwagen. Met daarin hun nieuwste aanwinst, die ze maar wat graag aan het publiek willen laten zien... Brammert & Beertje zorgen voor een komisch en absurdistisch mime-spel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties.

Berend Botje

Berend verzorgt muzikale rondvaarten voor jong en oud. Zijn repertoire omvat meer dan vijftig zeemansliedjes en een onuitputtelijke hoeveelheid kinderliedjes, romantische melodieën en 'versiere nades' uit alle windstreken.

Circus Klomp

Bij Circus Klomp ontmoet men het boerenechtpaar Driekus en Bertha. Hun dagelijks leven ontaardt voortdurend in een kolderiek schouwspel van gewaagde acrobatiek en fysiek theater. De keukenttael is hun podium; boerenoerkracht en ragfijne finesse de drijfveer om huiselijke hobbels het hoofd te bieden. Circus Klomp zorgt voor vrolijk spektakel voor jong en oud dat gestoeld is op herkenbare thema's uit de Hollandse folklore.

Pret Politie

Er is al genoeg chagrijn in de wereld. Boss en Bink van de Pret Politie zien toe op humor en plezier en treden streng op tegen partypoepers en pretbeder vers. Ze regelen en ontregelen; attent, adequaat en toonvast.

Space-ci-men

Space-ci-men is een groep van vijf robots. Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegenkomen. Ze zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hen kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel en slaan alles op op hun harde robotschijf. Maar waar komen de Space-ci-men vandaan? En wat willen ze? Niemand weet het.

Kermispaardje

Een antiek kermispaardje met daarop een beeldschone dame die Oudhollandse liedjes live zingt. Zij rijdt gezellig rond op haar paardje en zingt welbekende liedjes van onder anderen Willeke Alberti en Wim Sonneveld. Deze act is een plaatje om naar te kijken en een nachtegaal om naar te luisteren.

Trots als een pauw

Het spreekwoord zegt het al: 'zo trots als een pauw'. Deze prachtige steltlo­ pers dansen vol trots de sterren van de hemel. De begeleidende muziek maakt dit steltentheater helemaal af.

Vergeetzenietjes

Deze sprankelende typetjes in bloemen stijl laten het publiek een keuze maken uit verschillende Vergeetzeniet-bloemetjes: de zoete bloem (iets te snoepen), de uitvoerende bloem (een kleine performance als in een liedje), de warme bloem (een warme knuffel) en niet te vergeten de herinneringsbloem (polaroidfoto). De dames zorgen er dan ook gegarandeerd voor dat niemand ze vergeet.

Meatball en Van de camp

De wonderbaarlijke geschiedenis van een kast staat centraal in 'Paard uit de kast', de nieuwe voorstelling van het theaterduo Meatball en Van de Camp.

In Bloei

Dit steltenduo zet graag de bloemetjes buiten. In al hun vrolijkheid bloeien zij een meter boven het publiek uit. Ze verbazen jong en oud met hun prachtige dans, welke zij sierlijk uitvoeren op bijpassende muziek. Deze steltenact is dan ook een waarlijk sprookje om even bij stil te staan.

SheWolves

She Wolves is een hiphop-dancecrew bestaande uit jongedames uit Zuidlaren en Annen. Begonnen als demoteam binnen dansschool Workout Annen hebben de dames inmiddels vier jaar ervaring met het geven van optredens. She Wolves presenteert een mix van diverse nummers waarop een eigen dansuitvoering is gemaakt.

Joris ten Have

Joris ten Have is met zijn draaiorgel 'Het Vierkantje' een bekende verschijning in Zuidlaren en vele andere plaatsen in de regio. Ook hij is op zondag 16 oktober aanwezig bij het straattheater om het publiek te vermaken met zijn draaiorgelmuziek.

De Hollandse Dames

Twee nostalgische dametjes; het is net of ze van echt Delfts blauw porselein zijn. Samen laten ze hun publiek genieten van de schoonheid uit de Hollandse cultuur. In Zuidlaren komen ze heerlijke Hollandse kaas uitdelen.

Harmonikar

Een enorme trom op wielen, bekkens, toeters, bellen, poppen en een gezellige accordeonist: dit zijn de ingrediënten van de Harmonikar. De Harmonikar trakteert het publiek in het centrum van Zuidlaren aanstaande zondag al rijdend op gezellige meezingers.